5 Mayıs 2016 Perşembe

Algı-Motor Gelişim Özelliklerine Göre Hareket Etkinlikleri

· Mekân Farkındalığına Göre: Uzunlamasına, yanlamasına, altında, üstünde, köşesinde algısına göre hareket etmeyi/ettirmeyi gerektiren hareket ve oyun etkinlikleri.

· Hız Farkındalığına Göre: Hızlı, çok hızlı, yavaş, çok yavaş hareket etmeyi/ettirmeyi gerektiren hareket ve oyun etkinlikleri.

· Yön Farkındalığına Göre: …e, a doğru, düz, değişik yönlere hareket etmeyi/ettirmeyi gerektiren hareket ve oyun etkinlikleri. 

· Zamana Farkındalığına Göre: Kısa sürede, çok kısa sürede, hareket eden diğer bir nesne veya duruma göre hareket etmeyi/ettirmeyi gerektiren hareket ve oyun etkinlikleri.

· Yan Farkındalığına Göre: …nin, nın yanına, yakınına, yanında, Sağında, Solunda hareket etmeyi/ettirmeyi gerektiren oyun ve fiziki etkinlikler.

· Mesafeye Göre: Uzak, Uzağa, Kısa, Çok Kısa hareket etmeyi/ettirmeyi gerektiren oyun ve fiziki etkinlikler.


· Beden Farkındalığına Göre: Baş, Gövde, El, Ayak, Bacaklar, Kollar v.b temalar aracılığı ile; hareket ederken uzuvları kullanmaya bağlı farkına varma, hissetme, ayırt etme özelliklerini hareket ederek/hareket ettirerek geliştirmeyi gerektiren oyun ve fiziki etkinlikler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.